Arbeidsvoorwaardennotitie

Juiste balans tussen bedrijfs- en menselijk kapitaal

Kern & Co neemt u graag mee in de resultaten van een notitie die door één van de kernpartners, Adviesbureau APB is opgesteld en elk jaar in oktober wordt gepubliceerd.

9 personeel_organisatieUit nader onderzoek van de economische getallen blijkt de wereldeconomie op een dun koord te balanceren. Het vertrouwen in opkomende landen is ernstig verzwakt. In China is een duidelijke groeivertraging opgetreden. In de zogenaamde BRIC landen is er veel politieke onrust en slecht macro-economisch management. De groei in de VS zet zich gelukkig voort. Het is dus sterk afhankelijk van uw handelspartners of u hiervan kunt profiteren.

Datzelfde geldt natuurlijk ook voor de eurozone. Het Europese herstel komt voornamelijk door de groei van de Duitse economie. Griekenland blijft een probleem en de Britten zijn druk met een referendum over uittreding uit de Europese Unie. Voor Nederlandse bedrijven geldt dat de lage stand van de euro de export voor landen buiten Europa goedkoper maakt. Maar profiteert u daarvan?

De grootste bijdrage aan groei van de Nederlandse economie komt van binnenlandse bestedingen. Het zijn met name grote bedrijven die profiteren van de groei. Het MKB profiteert hier in zijn algemeenheid niet van, of in mindere mate. Hoe zit dat voor uw bedrijf? Hoe staat uw organisatie er financieel voor?

U kunt het niet lang volhouden om uit te blijven geven wat u niet eerst hebt verdiend. Of hoge personeelskosten te hebben zonder goed vooruitzicht of vergaande automatisering. Indien u uw concurrentiepositie wilt verbeteren, wilt u geen medewerkers in dienst houden die u niet nodig heeft. En toch blijven uw mensen nog altijd uw belangrijkste kapitaal. Hoe lost u dit zo goed en netjes mogelijk op? Goed voor uw mensen, goed voor uw reputatie.

Het klinkt zo makkelijk om uw personeelsbeleid af te stemmen op alle veranderingen en ontwikkelingen in uw organisatie. Maar hoe kunt u weloverwogen de juiste keuzes maken over de toekomst van uw arbeidsvoorwaardenbeleid?

KERN & CO kan u  ondersteunen bij het maken van de juiste keuzes. Waar er vragen ontstaan naar aanleiding van deze notitie gaan wij graag met u in gesprek over de mogelijkheden voor uw organisatie.

Vermeld hieronder uw e-mailadres om het document “Arbeidsvoorwaardennotitie 2016” te downloaden.

Uw e-mail (verplicht)

KERN & CO | EEN WAARDEVOLLE KRACHT

Over

KERN & CO is een multidisciplinair samenwerkingsverband van drie partners in het verlengde van hun ondernemingen. Zij heeft het doel om organisaties te helpen met voorliggende ondernemings-vraagstukken en een succesvol bestaan.

Aanmelden nieuwsbrief